את בהריון ולא אמרו לך כלום על הנקה? אין מצב.
הדור שלנו לומד שהנקה היא דבר טוב, מזין, מחבר. בצדק, לחלב אם ולהנקה יש המון יתרונות שקצר הפוסט מלהכיל. בלי להיכנס ל״למה״ יותר מדי, מה עולה לכם לראש כשאתם חושבים על הנקה? מילים כמו: ״טבעי״ ו״בריא״ עולות לצד מילים כמו ״מלחיץ״, ״קשה״ ואפילו ״איכס״. כל אחד ואחת ומה שהם מכירים, בין אם נחשפו לנשים מניקות או שלא. בפוסט הזה, בפרק האחרון בסדרת #הכנהלהורות, יסמין ואני ניתן לכם טיפים על התנהלות במשפחה עם אמא מניקה, בזווית קצת אחרת.
טיפ ראשון: ידע הוא כח
חשוב לבחון מה אתם יודעים על הנקה, מה זה מעורר, ומה החוייה האישית עם הנקה אחרי הלידות הקודמות, אם היו. היכרות עם עולם ההנקה- הטכניקות, החיבור והתלות, ההשפעה על ההתנהלות בבית- חשובה, וכדאי להתכונן. אם את שוקלת להניק כדאי לפנות להדרכת הנקה (אצל מדריכה מוסמכת), לקרוא קצת, לצפות בסרטונים ואפילו לחפש את הקבוצות בהן תוכלי להתייעץ וללמוד. אם את לא מעוניינת להניק, כדאי להיערך גם לזה.
טיפ שני: ללמוד לסנן
אנחנו הנשים רגילות לקבל עצות, גם אם לא ביקשנו, בטווח שבין ״סעי סעי, יש לך עוד״ לבין ״אולי אין לך מספיק חלב?״. העצה שלנו, אם יורשה לנו, היא לסנן עצות ולזכור שההחלטה על הנקה היא שלך. יכול להיות שיהיו התנגדויות בבית, במשפחה, בטיול בשכונה ועוד ועוד. תחליטי מה את רוצה ולכי על זה. כאמור- לסנן.
טיפ שלישי: זה לא ״הכל או כלום״
בהמשך לטיפ הקודם, נזכיר לך שהכל הולך. כן, הנקה בלעדית היא התזונה המומלצת לתינוק עד גיל חצי שנה, ושילוב הנקה מומלץ בארץ עד גיל שנה ובעולם אפילו יותר, אבל זה לא אומר שזו הדרך היחידה. הנקה דורשת המון בתחילת הדרך. אם מופיע קושי כדאי לבחון אותו ואפילו לפרק לשלבים (ממש כמו שהמלצנו בפוסט הקודם על עייפות). להיעזר בגורם מקצועי בתחום ההנקה ולמצוא פתרון (כמו למשל שאיבה, שילוב תמ״ל ועוד). בסופו של יום- העיקר הבריאות, של האם והתינוק.
טיפ רביעי: ברוכים הבאים לממלכת ההנקה שלי
בתקופה הראשונית שאחרי הלידה, אם את מניקה בלעדית תגלי מהר מאוד שאת מבלה המון שעות בהנקה. ביממות הראשונות מומלץ להניק 10-12 הנקות ביממה (ובפועל לעיתים יותר), כל הנקה לוקחת כשעה, תעשי את החישוב. כדאי לארגן פינה נוחה בבית להנקה, לשלב כריות וכרית הנקה כך שלא תתכופפי אל התינוק (להביא את התינוק אל השד ולא להיפך), שתמיד יהיה נשנוש זמין, מים, מה שאת צריכה איתך.
טיפ חמישי: סדר יום
ההנקה מתנהלת על פי דרישת היונק וזה מקשה על ניהול סדר יום ויצירת שגרה. למרות זאת, נרצה לשמור על שגרת ADL (Activities of Daily Living) בריאה הכוללת הזנה, היגיינה אישית ומנוחה. בקשי עזרה בהכנת אוכל, אולי הכיני צלחות מראש כך שנשאר רק לחמם. החליפי בגדים בבוקר, שטפי פנים וצחצחי שיניים, זה מאותת גם לגוף שלך על שינוי בין הלילה ליום החדש.
יש הרבה מה לומר על הנקה וההכנה לקראתה, התפקיד ההורי בהנקה והחוויה האישית של כל משפחה. אנחנו מזמינות אתכן ואתכם לפנות אלינו בשאלות ותהיות שיש לכם בנושא. שתפו ותייגו אותנו :)
מה הטיפ המנצח שלך למניקות?
לתיאום סדנת הכנה ללידה, פרטית ומותאמת אישית, בימים כתיקונם אצלך בסלון ובימי הקורונה- אונליין, צרי קשר-
בעמוד הפייסבוק שלי- חן שכטר - סדנאות הכנה ללידה
באינסטגרם- chens_birthcoach
או באמצעות עמוד "צור קשר" באתר.
יסמין עובדת עם אמהות ואבות שחשים קושי סביב ההורות (ילד ראשון וגם לא ראשון) בריפוי בעיסוק. מוזמנים ליצור קשר לקביעת פגישה בטלפון: 0509041990 ולעקוב באינסטגרם jasmin.bar.yosef
#הכנהלהורות #לידה #הכנהללידה #הריון #קורסהכנהללידה #פיזיותרפיה #ריפויבעיסוק #הורים #הנקה #אמאמניקה #חלבאם #קולוסטרום #tiredmom pregnancy #pregnant #birth #birthcoach #breastfeeding #breastfeed #milk
כל הכתוב באתר זה הינו בגדר המלצה בלבד, ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי מוסמך, אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שיגרם בעקבות שימוש במידע.
Comments